Olyan mint régen

* * *

Családi vállalkozásunkat id. Kovács István alapította, aki - az akkori, rendszerváltáskori étkezési trendekkel szemben - a hagyományos, minőségi, magyar étkezési kultúra megőrzését tűzte ki céljául. Ennek megfelelően a békési kolbászt, s minden más termékünket is minőségi hazai alapanyagokból készítjük, ötvözve bennük a békési kolbászkészítés tradícióit a korszerű gyártási technológiákkal. Termékeinket sóval és füstöléssel tartósítjuk, kerülve a mesterséges anyagok hozzáadását.

A kezdetekkor hónapról-hónapra növeltük a termelést, miután az emberek kezdték felismerni a hagyományos, minőségi hazai termékek jelentőségét és értékét. Igazi áttörést, szakmai és közönségsikert a békési kolbász számára Csabai Kolbászfesztivál hozott. A termékeink iránti kereslet folyamatos és egyre nagyobb mértékű emelkedése miatt bővítettük üzemünket a legújabb előírások és igények szerint, azonban kezdeti célkitűzéseinket végig szem előtt tartottuk. A Békési Húsmanufaktúra termékei mára országosan elérhetőek, és külföldön is szép sikereket értek el. 

Legnépszerűbb termékünk a kuláréba töltött békési vastagkolbász, de kuriózumnak számít a nemzeti színű textilbe töltött békési kolbász is. Sokak kedvence a Békési Vékonykolbász. A 2011-es Csabai Kolbászfesztiválon mutatkozott be a nagyközönségnek a 10-13 centi metszéslapú Békési Marhabeles Szalámi, ami azóta óriási népszerűségre tett szert, 2013-ban Magyar Kézműves Remek lett.

Különlegességeink a szilvalekváros kolbász, a Pityke páros kolbász, a Moruga chilis kolbász. További hagyományos termékeink a parasztsonka, a kolozsvári szalonna, a sült pörc és a sült császárszalonna, mintaboltjainkban és partnereinknél emellett a házi májas, a főtt-rakott csülök, a füstölt-főtt császárszalonna is megvásárolható.

<